FAQ

1/10/2017 Makeupninja 0 Comments

Koji fotoaparat i koje objektive koristiš?
Od trenutka kad je blog napravljen koristim isti fotoaparat - Canon 1100D. Za razliku od njega koji je moj konstantni saveznik, u eksperimentiranje s novim objektivom krenula sam u travnju 2015. godine. Radi se o Canon EF 50mm f/1.8 II objektivu kojeg koristim pri slikanju većine fotografija proizvoda i za portrete, a stari Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II (dobiven uz fotoaparat) sada koristim za slikanje detalja ili bilo kad kada smatram da je macro opcija potrebna.

Koristiš li programe za obradu fotografija? Ako da, koji su to?
PhotoScape koristim za cropanje i smanjivanje slike na određenu veličinu, a do nedavno sam ga koristila i za postavljanje vodenog žiga na fotografije kojeg sam odlučila maknuti kako bi se sve na slikama moglo jednako jasno i dobro vidjeti. Drugi pomoćnik je stranica picmonkey.com uz pomoć koje podešavam svjetlost/kontrast/toplinu slike ili bilo što drugo što smatram da je potrebno u određenoj situaciji. Photoshop ne koristim jer se njime ne znam služiti, a kad jednog dana i to savladam bit ćete obaviješteni :)

Surađuješ li s brendovima i pronalaze li proizvodi dobiveni od njih svoje mjesto na blogu?
S brendovima surađujem kada se radi o brendu kojeg već od prije volim, kad je u pitanju brend s kojim se do sad nisam susrela ali me interesiraju njihovi proizvodi ili ako pak smatram da kod vas postoji velik interes za određene proizvode, neovisno o tome bih li ih ja kupila osobno. Svaki proizvod koji je dobiven na eventu, kroz dogovor s brendom ili mi je na bilo koji drugi način ustupljen na isprobavanje, uvijek će biti označen kao takav. Svi ti proizvodi će, ako ništa drugo, pronaći svoje mjesto u New In postu gdje vam uz dojmove ili kratke recenzije predstavljam sve kupljeno i dobiveno, a o pravoj velikoj recenziji odlučit će njihova kvaliteta ili pak vaš interes za taj proizvod. Iznimna situacija, kada je recenzija proizvoda 99% izgledna, je kada s brendom suradnju dogovorim na taj način. Tada brend mora biti svjestan, ako je poanta suradnje recenzija i inzistiraju upravo na njoj, da moje mišljenje može biti negativno, jednako kao što može biti i pozitivno, i da će ta recenzija ako već inzistiraju na njoj, biti objavljenja točno onakvom kakvom sam ju napisala, bez mogućnosti utjecanja na njezin sadržaj.

Koji su tvoji HG proizvodi?
Nekoliko je proizvoda koji su mi se zavukli pod kožu i svoj status HG proizvoda ne prepuštaju tako lako. To bi bili: MAC Face & Body Foundation, Benefit Hoola Bronzing Powder, Kevyn Aucoin Sculpting Powder, Revlon Lip Butter (nijansa Creamsicle), Alverde balzam za usne od nevena te Neutrogena T-Gel za masno vlasište. To su proizvodi koji su za mene skoro pa nezamjenjivi iako se u mojoj kolekciji nalazi još puno proizvoda koje jako volim, samo što bi njihovim nabrajanjem ovaj popis izgubio smisao :)

Kakvu kozmetiku preferiraš i što možemo očekivati u tvojim postovima?
Moj odabir kozmetike prilično je šarolik i kada kažem da možete očekivati sve, onda to otprilike i mislim. Drogerijska kozmetika, high end proizvodi, prirodna preparativa ili pak ona koju ne zanimaju prirodni sastojci - sve ćete to pronaći u mojoj kolekciji. Unutar tih kategorija trudim se pronaći najbolje i kombinirati proizvode koji mi odgovaraju, neovisno o cijeni ili tome je li primjerice proizvod organski ili nije. Ono što je činjenica, kada se radi o preparativi, prirodni proizvodi za mene imaju veliku prednost i kad god mogu neki "komercijalni" proizvod zamijeniti prirodnijom inačicom, to ću i učiniti. S druge strane, u slučaju dekorativne kozmetike, iz nekog razloga nisam sklona kupovini kozmetike tih brendova.

Imaš li kakve savjete vezane uz psorijazu?
Ako imate psorijazu onda znate da njezini oblici, ali i uzroci, mogu biti različiti. Moja se pojavila nakon streptokokne upale grla u 7. godini života, a radi se o kapljičastoj psorijazi (psoriasis guttata). Nakon metode pokušaja i pogrešaka došlo je na red i vađenje mandula, a upravo je nakon toga moja psorijaza gotovo u potpunosti nestala. Danas ju još uvijek imam na lijevom laktu, a do prije 2-3 godine imala sam ju i na desnom laktu te kapcima. Na tim se mjestima sama povukla, a ovo što mi je preostalo ne tretiram ničim posebnim jer me pretjerano ni ne smeta. Kada osjetim da je lakat više suh nego inače i da su ljuskice nešto izraženije taj dio dodatno mažem kremama (uglavnom) ljekarničkih brendova namijenjenima atopičnoj ili suhoj koži, a povremeno to budu arganovo ili kokosovo ulje. Nadam se da je vaša psorijaza u fazi mirovanja kao što je i moja i da nam dodatni savjeti neće biti potrebni :)

Ako ovdje niste pronašli odgovor na pitanje koje vas zanima, napišite ga u komentarima ili pošaljite na makeupninja@hotmail.com, a ja ću čim prije na njega odgovoriti :)

0 komentari: