[UPDATE NO.2] REMINGTON ILIGHT PRESTIGE - IPL6750

4/25/2017 Makeupninja 0 Comments

REMINGTON ILIGHT PRESTIGE - IPL6750 update

Zadnji put sam vam o ovom proizvodu pisala u kolovozu prošle godine (post), i iako sam imala najbolju namjeru update postove raditi svaka tri mjeseca, cijeli se taj proces malo odužio. Nakon ljetnog odmora laseru (pojednostavljeno nazvanom) sam se vratila tek u listopadu jer tijelo ne štitim SPF-om dok sam u Zagrebu, a kožu koja se tretira laserom ipak ne bi trebalo pustiti nezaštićenu na sunce. No, došao je i taj listopad a ja update ipak nisam objavila u siječnju! :D Zašto? Zato što sam nakon svakog tretmana očekivala neki značajniji pomak "pa evo samo neka prođe još ovaj tretman i napisat ću im update". A ja nikako da dočekam neki veći pomak. Ne mogu reći da sam nezadovoljna jer to zaista nisam, no ako u obzir uzmem cijenu aparata i recenzije koje istovremeno čitam za Philipsov laser, ne mogu reći da nisam očekivala ipak malo više. Kako i zašto - u nastavku! :)

Nakon mog prvog 'update' posta o ovom laseru, u periodu od 23.10.2016. do 17.04.2017 na nogama sam odradila 10 novih blicanja , a na nadusnicama 9. Blicanja bi možda bilo i više da sam konačno uspjela prokljuviti Remingtonova genijalna uputstva, no meni ni dan danas nije jasno može li se ovaj laser koristiti svakih sedam dana ili ipak svakih dva tjedna. A do trenutka čitanja ovih uputstava mislila sam da sam pametna i inteligentna :D Bilo kako bilo, ovo nije najbitnija stavka proizvoda no kako se ne radi o bezazlenom i jeftinom dekorativnom proizvodu, cijeli proces je zaista trebalo bolje pojasniti kako bismo za ovako velik novac dobile što bolji efekt i bile sigurne da kožu ne blicamo više nego što može podnijeti. Utjehu sam nedavno pronašla na forumu gdje su i druge cure jednako zbunjene uputstvima. 

Na stranu poteškoće s uputstvima, progledala bih im kroz prste da su moje noge nakon sveukupno 21 tretmana većinski bezdlake, no one to nisu. Moje dlake su i dalje nemjerljivo mekše i nježnije nego prije, rupe na kojima dlake više ne rastu i dalje imam, no moje nožice su i dalje prekrivene nekih 70%. Priznajem da sam nakon 21 tretmana očekivala puno bolje rezultate. U nekim prostorijama u kući, ovisno o osvjetljenju i mjestu na kojem stojim, čini se kao da na nogama imam još 10 dlaka, no kad se vratim u sobu pod krovni prozor vidim da su mi noge i dalje u onoj fazi da po ljeti zahtijevaju brijanje. Ono je sada prorijeđeno, no u ljetnoj sezoni sam i dalje osuđena na brijanje jednom tjedno, a to po meni nije napredak koji vrijedi 2-3 tisuće kuna koliko god vam se činilo divnim napretkom noge brijati samo jednom tjedno. U uputstvima također piše da se dlake tijekom cijelog ovog procesa ne čupaju (naravno, iščupat ćete korijen pa nećete imati što tretirati) jer su one zapravo mrtve i pitanje je trenutka kada će ispasti. 70% mojih dlaka 'ispada' već godinu dana no nikako da ispadne :D Nisam stručnjak no ne znam po kojem bi mi principu mrtva dlaka nakon brijanja i dalje rasla (a meni rastu), ako je već mrtva i samo čeka da ispadne, i kako bi joj na koncu trebalo godinu dana da ispadne. Stručnjakinje za dlake, javite se i razriješite moju dilemu :D Što se nadusnica tiče, rezultati su definitivno vidljivi i rast je prilično usporen no kada ih pustim da narastu dobijem sličan rezultat kao i na nogama - 70% dlaka je i dalje prisutno. S obzirom na to da su meni osobno nadusnice puno veći trn u oku negoli dlake na nogama, njihov usporen rast me prilično veseli, a sama pomisao na uništenje barem njih 80% neizmjerno me veseli i nadam se da ću do tog rezultata doći. U svakom slučaju, o trajnim rezultatima nakon samo tri tretmana (a Remington upravo to navodi), ja ne mogu ni pod razno govoriti, a za cca tjedan dana ću u post ubaciti slike svojih nogu nakon 2 tjedna bez brijanja, čisto da dobijete bolji dojam kako to izgleda :) UPDATE: slika nadodana, slobodno kliknite na nju da bolje vidite duljinu i količinu dlaka koje su mi narasle :)

REMINGTON ILIGHT PRESTIGE - IPL6750 review

U međuvremenu je Remington izbacio noviju verziju IPL-a i, koliko sam na brzinu mogla vidjeti, cure na forumu su prilično zadovoljne pa zapravo ne znam što bih vam rekla osim da možda pogledate noviju verziju ako već mislite investirati u ovakvo što. Ja jednostavno nemam hrabrosti reći vam da date dvije tisuće kuna (puna cijena je tri tisuće!) i veselite se brzim rezultatima koji se najavljuju, znajući da će ih neka od vas možda čekati preko godinu dana, baš poput mene. Moram spomenuti da sam uzela u obzir i to da se nisam blicala na petici odmah od početka tretiranja jer me previše peckalo, no čemu onda služe slabije jačine ako nisu učinkovite? Zadnjih pet blicanja sam odradila na petici i gotovo sam sigurna da vidim nešto brže i konkretnije promjene nego što je to bilo do tad, no još uvijek imam dug put za prevalit. Kako bilo, ja sa svojim IPL putovanjem nastavljam sve do otprilike 01.07. kada ću zbog priprema za more prekinuti s blicanjem i, nadam se, svjedočiti nešto boljim rezultatima nego danas :)

Koja vam je omiljena metoda uklanjanja dlačica? Kakva su vaša iskustva s ovakvim aparatima i sličnim salonskim tretmanima?

*PR uzorak

0 komentari: