[RECENZIJA] MAYBELLINE COLOR TATTOO CREAMY MATTES

9/13/2016 Makeupninja 6 Comments

MAYBELLINE COLOR TATTOO 24HR CREAMY MATTES EYESHADOW recenzija

Znam da je od lansiranja ovih sjenila prošlo već previše vremena (neke od vas su ih možda već i zaboravile :D), no za dobre stvari nikad nije kasno, je l' da? Možda to nisam dovoljno naglašavala na blogu (a vi logično pretpostavljate da se volim puno šminkati jer pišem blog), no moje navike po pitanju sjenila su loše/mizerne/rijetke - sjenila nosim tek nekoliko puta godišnje, na dnevnoj bazi ne nosim ni maskaru, a moje se šminkanje zapravo svodi na uljepšavanje kože i obrva. Kada meni takvoj neka sjenila prirastu srcu onda je to dovoljan dokaz njihove kvalitete, ali i direktan naputak da im pod hitno posvetim post. Zasluge za to zapravo odnose dvije od četiri nijanse koje sam zaista zavoljela i gotovo se preobratila u osobu koja oči šminka svakodnevno (to se ipak vrlo vjerojatno neće dogoditi nikada :D). U postu sam se naravno osvrnula na sve četiri nijanse, a koje dvije sam obožavala pročitajte u nastavku! :)

MAYBELLINE COLOR TATTOO 24HR CREAMY MATTES EYESHADOW recenzija

Iako sam ova sjenila planirala koristiti isključivo samostalno, jer zbog svojih masnih kapaka nisam ni pomišljala da bi mi jedno drogerijsko kremasto sjenilo moglo kvalitetno matirati kapke, ova sjenila su se pokazala izvrsnom bazom. Postojanost ovih sjenila nijansu je bolja ako se nose samostalno, no oduševila su me i u funkciji baze - Inglot i Makeup Geek sjenila čak su čak sati ostala netaknuta na mojim kapcima, a tek su se nakon tog perioda počela lagano sakupljati u pregibu kapka, što je za mene impresivno jer do sad niti jedna sjenila u kamenu nisam nosila bez Urban Decay baze ispod (znajući da to nema smisla jer mast na mojim kapcima veoma brzo proviri pa se u takve avanture ni ne upuštam). Sjenila se veoma dobro 'lijepe' na Maybelline kao bazu, bez problema se blendaju a boje postaju intenzivnije kao i kod bilo koje druge kvalitetne baze. Mogu reći da su sva sjenila generalno slične kvalitete, no dovoljno različita (makar nijansama) da o njihovim specifičnostima popričamo još malo :D (P.S. vidi se da dugo nisam pisala jer sam zaboravila napomenuti da koštaju 42 kune, što je i više nego prihvatljivo za ovako dobra kremasta sjenila :)).

MAYBELLINE COLOR TATTOO CREAMY MATTES CREME DE ROSE review

Creme De Rose* je predivna (prepredivna!) dusty rose nudasta nijansa koja bi po nekoj logici bolje pristajala svijetlim djevojkama rozog ili neutralnog podtona, no to vas ne mora brinuti jer meni primjerice dobro stoje i Creme De Rose i Creme De Nude - dvije potpune suprotnosti kada su u pitanju podtonovi.  Iako su sve četiri nijanse veoma slične kvalitete, Creme De Rose i Creamy Beige definitivno odnose pobjedu pa samim time i moju preporuku u svakom aspektu. Žućkastu Creme De Nude preporučujem ako vas je nijansa stvarno osvojila (jer sam svjesna da kvalitetnih žućkastih kremastih sjenila u drogerijama praktički nema i ovo je sigurno među najboljima), a ljubičastu Vintage Plum mi je teško preporučiti jer takva nijansa nikad ne može biti moj favorit :D

MAYBELLINE COLOR TATTOO CREAMY MATTES CREME DE ROSE SWATCH

MAYBELLINE COLOR TATTOO CREAMY MATTES creamy beige recenzija

Nakon Creme De Rose logično slijedi moj drugi favorit, Creamy Beige*, krasna svakodnevna srednje tamna smeđa sa ultra sitnim zlatnim shimmerom. Iako je shimmer zaista suptilan i daje tek blagi sjaj na kapcima priznajem da je malo zbunjujuće što se nalazi u Mattes liniji no to je problem samo ako ste u kupnju otišle bez čitanja recenzija očekujući potpuno mat nijansu :) Ako govorimo o nekom klasičnom dnevnom looku, ovo je nijansa uz koju vam nije potrebno nijedno drugo sjenilo u kamenu jer zbog shimmera, uz malo blendanja u pregibu (što komotno možete napraviti prstima), ova nijansa daje malo zanimljiviji look u odnosu na ostale tri jer se presijava i djeluje ipak malo 'kompleksnije'. Uz spomenutu Creme De Rose nekako je najkremastija i 'najfinija' pri razmazivanju na kapcima i definitivno ima moju preporuku.

MAYBELLINE COLOR TATTOO CREAMY MATTES creamy beige swatch

MAYBELLINE COLOR TATTOO CREAMY MATTES creme de nude recenzija

Creme De Nude* je svijetla žućkasta nijansa koja se gotovo u potpunosti stapa s mojim NC15 tenom, a tamnijim djevojkama od mene (pogotovo baš tamnoputima) samostalno će biti presvijetla pa u obzir dolazi samo ako preko nje mislite slagati nek tamniji look :) Meni se pokazala mrvicu manje kvalitetnom od Creamy Beige i Creme De Rose jer je nešto više suha od dvije spomenute nijanse i samostalno ne izgleda toliko lijepo na mojim kapcima. Situacija bi vjerojatno bila još i gora kod nekoga tko ima veoma suhe kapke ili pak kapke s puno borica jer bi ih ovako suha tekstura dodatno naglasila :) Naravno, ako ju želite koristiti kao bazu i preko nje slagati druge nijanse onda taj problem toliko ne dolazi do izražaja, no ne vidim razlog da možda ipak ne kupite neko kremasto sjenilo prilagođeno suhim kapcima. Baš poput Creme De Rose, odlično prekriva kapilarice i nepravilnosti na kapcima no zbog razlike u kvaliteti preporučujem Creme De Rose :)

MAYBELLINE COLOR TATTOO CREAMY MATTES creme de nude swatch

MAYBELLINE COLOR TATTOO CREAMY MATTES vintage plum recenzija

Zadnja po redu je Vintage Plum*, srednje tamna lila nijansa koja zapravo nije toliko tamna i 'nenosiva' koliko djeluje u pakiranju - na kapcima izgleda iznenađujuće prirodno i mogla bi se svidjeti svima koji preferiraju hladnije nijanse na kapcima. Sjećam se da sam u trenutku lansiranja ovih sjenila čitala recenzije u kojima se spominje neravnomjerno nanošenje ove nijanse, no ja s tim zaista nisam imala problema. Kao i preostale tri nijanse, i ovu sam nanosila isključivo s prstima i nisam naletjela na poteškoće - meni je zapravo teksturom najgora bila Creme De Nude. Naravno, kao ljubitelj isključivo zemljanih tonova, ovu nijansu ću prepustiti nekoj od mojih hrabrijih poznanica jer će se kod mene prije osušiti negoli biti iskorištena :) Ako ste i vi jedna od hrabrijih koja teško pronalazi ljubičasta kremasta sjenila po prihvatljivim cijenama vjerujem da će vam se ova svidjeti (iako vas ja i dalje nagovaram na Creme De Rose i Creamy Beige! :D).

MAYBELLINE COLOR TATTOO CREAMY MATTES vintage plum swatch

MAYBELLINE COLOR TATTOO CREAMY MATTES EYESHADOW SWATCHES

MAYBELLINE COLOR TATTOO CREAMY MATTES EYESHADOW SWATCHES
(Creamy Beige, Creme De Rose, Creme De Nude, Vintage Plum)

Najbolja kremasta sjenila po vašem dosadašnjem iskustvu su...? :)

*PR uzorak

Broj komentara: 6:

 1. Creme De Rose mi se najvise dopada :)

  OdgovoriIzbriši
 2. Reci mi jesi li koristila MAC paint pots? Meni je Painterly divan, koristim ga godinama pa me interesuje poredjenje sa ovima

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Nažalost nisam jer sam svojedobno čitala da su bolji za suhe kapke, a moji su stvarno masni pa nisam htjela trošit na njih :) Ali ako se dobro sjećam usporedbu su radile Martina s Beauty&Mess i Stela Sequin! :)

   Izbriši
 3. Bas kao i ti imam uzasno masne kapke i sjenila nosim ono nikad. I stvarno mi se vec sigurno godinu dana jako svida Creamy beige ali nisam se nikako usudivala kupiti. Sta ce mi kremasto sjenilo ako ce se odmah izmijesati sa masnocom mojih kapata i u roku 15 min skupiti u liniju. Ali sad bi ga stvarno mogla isprobati.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Evo ja sam doslovno stopala na mobitel i tek nakon sest sati je lagano pocela probijati masnoca pa samim time i nakupljanje u kapku. Za mene je to bilo ludilo rezultat, jos kad da stavim UD bazu ispod, nema sanse da mrda :))

   Izbriši