[NAJAVA] REMINGTON ILIGHT PRESTIGE - IPL6750

5/29/2016 Makeupninja 0 Comments

REMINGTON ILIGHT PRESTIGE - IPL6750 recenzija

Sezona kratkih hlačica i haljina upravo je stigla, a ona nedavna odgoda ljeta u obliku pljuskova i hladnoće zapravo mi je taman dobro došla - dlačice koje sam morala pustiti da se formiraju (zbog kontinuirane uporabe epilatora koja ih je prorijedila) bile su skrivene od pogleda javnosti jer je za sve osim dugih traperica bilo prehladno, jupi! :D Ako se sjećate, prije godinu dana odustala sam od britvice i kupila epilator na rate jer mi je bio pun kufer svakodnevnog brijanja, razmišljanja o tome mogu li obući nešto kraće ili sam se opet zaboravila obrijati. Iako sam s epilatorom i njegovim efektom zadovoljna, nisam mogla odbiti ponudu i isprobati trajniju metodu uklanjanja dlačica, posebice što si ovakvo što ne bih mogla priuštiti još sigurno koju godinu (a tko želi trpjeti dlačice dulje nego je potrebno ?! :D). Danas ću vam samo predstaviti proizvod, način njegova funkcioniranja i neke konkretne informacije kako bi do idućeg puta (kada ću pisati o prvim rezultatima) mogle procijeniti zanima li vas, uklapa li se u vaš financijski plan ili vam je britvica ipak srcu milija! :)

REMINGTON ILIGHT PRESTIGE IPL6750 recenzija

Puno ime modela kojeg ja imam je Remington iLIGHT Prestige - IPL6750 i trenutno je najnovija verzija u Remingtonovoj ponudi. Kako Remington kaže, iLIGHT sustav je revolucionarni uređaj na bazi svjetlosti, namijenjen za kućnu uporabu za uklanjanje neželjenih dlaka s tijela i dlaka ženskog lica (s tim da se dlačice na licu mogu uklanjati samo na području ispod jagodične kosti pa imajte to na umu). IPL (intenzivna pulsna svjetlost) je dobro afirmirana tehnologija koja se koristi u cijelom svijetu već više od 15 godina, a i-Light koristi upravo tu tehnologiju. Puls djeluje ispod površine kože, na korijen dlaka, zaustavljajući njihov rast. Energija pulsne svjetlosti ima za cilj tamne boje stoga se najbolji rezultati primjećuju na tamnijim dlakama (kakve su moje, što sam do sad smatrala iritantnim a sada mi je ipak drago jer sam idealni kandidati za ovakve uređaje :D). Kako bi se izbjeglo moguće oštećenje tamne kože, i-Light treba rabiti samo na svijetlim do srednjim tonovima kože. Ako ste se već raspitivale o sličnim proizvodima vjerojatno ste naletjele na informacije poput ovih - osobe s vrlo tamnom ili crnom kožom te osobe s bijelom/sivom/svijetlo plavom/crvenom dlakom nisu prikladni kandidati za uporabu ovakvih proizvoda. Na prirodno tamnoj koži mogao bi uzrokovati opekline, mjehure i promjene boje kože. Također se ne preporučuje koristiti na potamnjeloj koži ili nakon nedavnog izlaganja suncu - potrebno je pričekati dok boja ne izblijedi.

REMINGTON ILIGHT PRESTIGE IPL6750 recenzija

Rezultati nisu trenutačni i individualni rezultati su različiti, no većina korisnika će smanjenje dlaka početi primjećivati 1-2 tjedna nakon početka tretmana. Tijekom tog perioda može se činiti da dlaka još uvijek raste, no ona se zapravo 'izbacuje'. Kako dlaka raste u ciklusu koji se sastoji od 3 različite faze, tretirati se mogu dlake samo u aktivnoj fazi rasta i to je razlog zbog kojeg je za postizanje optimalnih rezultata potrebno više tretmana. Ako ste poput mene do sad dlačice uklanjale epilatorom/voskom (ili na bilo koji način ih čupale iz korijena) prorijedile ste njihov rast, slabije su i rijetko izlaze na površinu, što znači da će se možda neke od uklonjenih dlačica formirati tek za 2 mjeseca i proviriti pa će tretman biti potrebno ponoviti, no naravno samo na tim područjima :) Kako navode, ako ste vršili uklanjanje dlaka voskom, čupanjem ili epilacijom pričekajte najmanje 6 tjedana prije uporabe i-Light uređaja jer ne može biti učinkovit ako je dlaka izvučena. Dlake koje će u određenoj mjeri ponovno izrasti nakon ovih tretmana bit će rjeđe, tanje i svjetlije boje od prijašnjih i takav ponovni rast je potpuno normalan. Napominju kako se kontinuiranom tjednom uporabom postižu dobri rezultati u roku od 6 do 12 tjedana. Tijekom jednog tretmana treba izbjegavati tretiranje istog područja više puta jer se učinkovitost ne povećava, a raste šansa od iritacije kože. Nijedno područje ne smije se tretirati više od jednom tjedno.

REMINGTON ILIGHT PRESTIGE IPL6750 recenzija

Uz aparat dobivate tri nastavka ovisno o tome koji dio tijela želite tretirati: jedan za tijelo odnosno velike površine ispod vrata, nastavak za žensko lice ispod jagodične kosti te nastavak za bikini zonu. Na području koje planirate tretirati obrijte ili ošišajte dlake i uvjerite se da je koža čista i suha. Za uporabu na licu dlake je možda pogodnije ošišati i dlaka u tom slučaju ne smije biti duža od 0,5 mm. Ne koristite vosak, epilator, pincetu ili druge metode za uklanjanje dlaka iz korijena jer IPL nije učinkovit ako je dlaka izvučena. Izbjegavajte tretiranje područja koje sadrže samo vellus dlake (vrlo tanke, slabe dlačice koje su poznate i pod nazivom 'peach fuzz') jer to može dovesti do neželjenog ponovnog rasta dlaka. Također, dobro razmislite koja područja želite tretirati i hoćete li možda u budućnosti na tim dijelovima ipak htjeti imati dlačice. Bitno je spomenuti da zahvaljujući infinity žarulji, nema skrivenih troškova i nikada ju nećete trebati promijeniti ('sitni' trošak vam jedino može biti sam uređaj, kojemu je inače puna cijena 2999 kn, a do 01.06. je u Elipsu snižen na 2099 kn :)).

REMINGTON ILIGHT PRESTIGE IPL6750 recenzija

Možete birati između pet stupnjeva energije, ovisno o tome što je za vas prihvatljivo i nakon koje razine vam tretman više nije ugodan. Ja neke dijelove tretiram na razini 4, dok primjerice unutarnju stranu bedara tretiram na razini 2 jer mi jače razine nisu ugodne na tom području. Nakon tretmana potrebno je izbjegavati izlaganje suncu 24 sata, a idućih 2 tjedna potrebno je kožu štititi faktorom 30. Preporučuje se i izbjegavanje solarija, preparata za samotamnjenje najmanje dva tjedna nakon zadnjeg tretmana. Izbjegavati kupanje ili tuširanje vrućom vodom 24 sata nakon tretmana. Brijanje je dozvoljeno ako ga ne izvodite 24 sata nakon tretmana.

Područja koja se ne smiju tretirati su: koža lubanje i ušiju, muško lice ili vrat, područje iznad jagodične kosti na ženskom licu, bradavice, areole bradavica, genitalije, područja s tetovažama ili trajnom šminkom, ne koristiti na madežima ili tamnim pjegama te na područjima koja su nedavno operirana, podvrgnuta dubinskoj dermoabraziji, laserskom uklanjanju bora, na području ožiljaka ili na koži oštećenoj opeklinama ili smrzotinama. Prije uporabe bitno je očistiti kožu koja se planira tretirati jer se ne smije koristiti na koži na koju su naneseni kozmetički preparati. Ne koristite ga ako ste trudni ili dojite jer i-Light nije ispitan na trudnicama. Ako provodite profesionalne, kliničke ili samostalne tretmane uklanjanja dlaka laserskim putem, intenzivnom pulsnom svjetlošću ili elektrolizom, pričekajte najmanje 6 mjeseci prije uporabe i-Light uređaja. Ne koristite izravno preko ili u blizini aktivnih implantabilnih medicinskih naprava kao što su: implantabilni pacemakeri, unutarnji defibrilatori ili inzulinske naprave. Ne koristiti na ili u blizini područja s bilo kakvim umjetnim umecima kao što su silikonski implantati, kontracepcijski implantati Implanon, elektrostimulatori srca (pacemaker), mjesta gdje dobivate subkutane injekcije ili imate piercing. Također, oprema za wireless može utjecati na rad uređaja pa ga se mora držati udaljenim najmanje 3,3 metra. Ne koristite preko ili u blizini malih metalnih dijelova, zubnih implantata ili aparatića za zube. Ne koristite na licu ako u anamnezi imate herpes labialis jer uporaba intenzivnog pulsnog svjetla može uzrokovati njegov povratak. Cijela uputstva možete pronaći ovdje i pročitati još detaljnije ako niste sigurni smijete li koristiti ovaj uređaj.

REMINGTON ILIGHT PRESTIGE IPL6750 recenzija

Ja sam za sada odradila 4 tretmana, s time da sam prva dva vjerojatno bacila u vjetar. Naime, u uputama se napominje da je dlake na tijelu potrebno obrijati ili ošišati (no u slučaju tijela ne piše na koju duljinu) pa sam dlake ostavila kakve jesu jer nisu bile ništa posebno duge (osim pokoje iznimke). Moja je greška što sam se pouzdala samo u uputstva, no nakon ta dva puta odlučila sam ipak prosurfati netom da bih tamo saznala da je dlake najbolje obrijati kako se energija svjetlosti ne bi 'istrošila' na dijelu dlake koji je izvirio van i na taj način zapravo ne bi ni stigao do korijena i oslabio ga. Naravno, dlačice su mi bile različite duljine pa s onim kratkima nije bilo problema, na goljenicama je bilo nešto dužih dlačica za koje bih voljela da sam ih obrijala i propisno ih tretirala. Nikakav problem i ništa strašno, no odgodit će pisanje recenzije jer ta prva dva tretmana ne mogu tretirati kao zadnja dva kada je sve bilo 'po propisima' :) Nasekiralo me to i zato što u uputstvima neke relativno nebitne stvari spominju barem tri puta na tri različita mjesta, a ovako bitnu uputu koja je ključna za učinkovitost uređaja nisu napisali ni objasnili niti jednom. Od 15 stranica uputstva postoji samo jedna uputa vezana uz to, i to je rečenica gore već napisana: Na području koje planirate tretirati obrijte ili ošišajte dlake i uvjerite se da je koža čista i suha. Da nisu mogli izdvojiti još dva retka i objasniti zašto je bolje da je dlaka što kraća, ili pak obrijana, to mi nije jasno. Pogotovo zato što na kraju uputstva, u poglavlju 'Rješavanje problema' postoji iduća rečenica: "Osjeća se čudan miris? Prije tretmana provjerite je li područje potpuno obrijano." Treba li ih na kraju obrijati ili ipak mogu biti samo ošišane? Remington, odluči se :D Bilo kako bilo, od sada tretmane izvodim na obrijanoj koži, a recenziju očekujte za tri tjedna (te update postove nakon 3, 6 i 12 mjeseci :)).

Imate li iskustva s trajnim uklanjanjem dlačica (bilo onim u salonu ili pomoću uređaja za kućnu uporabu)? Kakve ste rezultate imale i je li ulog opravdao dobivene rezultate? 

0 komentari: