ZOEVA KISTOVI ZA LICE I OČI

4/13/2015 Makeupninja 22 Comments

Zoeva 101 kist brush, Zoeva 105 kist brush, Zoeva 126 kist brush, Zoeva 230 kist brush, Zoeva 231 kist brush, Zoeva 234 kist brush, Zoeva 237 kist brush, Zoeva 312 kist brush, Zoeva 317 kist brush review recenzija

Vjerujem da je većinu vas, kao i mene, u zadnjih godinu dana zainteresiralo sve što je izašlo iz Zoeva tvornice. U početku sam bila pomalo skeptična jer mi njihovo ime iz nekog razloga nije ulijevalo povjerenje, a kad su se počeli pojavljivati u videima svih poznatijih Youtuberica odbojnost prema njima je još malo porasla. Priznajem da me rijetko kad privuku proizvodi koji se u isto vrijeme pojavljuju svugdje pa čak i ako je neki početni interes i postojao, kupovinu bi često prolongirala za neka druga vremena. Iako i dalje nalijećem na njih, dojmovi su se do sad trebali slegnuti, a i računam da valjaju ako ih i nakon toliko vremena i dalje provlače kroz video uratke i postove. Ja sam svoje primjerke naručila na beautybay.com kada su ih još slali u Hrvatsku, a na to sam nadodala i kod za 15% popusta pa me u prosjeku jedan kist došao 60 kuna. Izvrsna cijena za dobre kistove, zar ne? Pogotovo sad kad su nam mogućnosti sužene pa možete birati između službene Zoeva stranice sa poštarinom vrijednosti solidne majice ili pak s britanske love-makeup.co.uk koja ima razumniju cijenu dostave, ali nema cijeli asortiman. Ja ću vas u nastavku uputiti u sve bitne značajke ovih kistova, način korištenja i kvalitetu, a vi prosudite jesu li zavrijedili da se nađu i u vašoj kolekciji :)


zoeva 230 luxe pencil brush kist review recenzija

230 Luxe Pencil - ako pratite Youtube tutoriale sigurno ste, uz klasične MAC 217 i 239, više puta primijetile kist sličan ovom. Tada je vjerojatno u pitanju bio MAC 219 kist, a ja ga sve do nabavke Zoeva kistova nisam isprobala jer mi je djelovao preskup za ono što mogu dobiti i od drugih kistova. Sad kada postoje ovako relativno jeftini i kvalitetni kistovi mislim da nema razloga da jedan ovakav nemate u kolekciji. Ja ga koristim za razmazivanje, bilo sjenila bilo olovke, za nanošenje sjenila ispod oka ili uostalom za bilo koje precizno nanošenje i dorađivanje looka do savršenstva. Osobno, oči rijetko kad šminkam ultra dramatično, ali svejedno mislim da bi prilično koristan bio curama koje rade intenzivan cut crease ili žele jaču definiciju pregiba nego što ju daju klasični kistovi za pregib (npr. Louise Young 38A). Inače, radi se o mješavini prirodnih i sintetičkih dlaka koje djeluju kao čiste prirodne dlake koje su iz mog iskustva, ali i iskustva gotovo svih drugih, bolji odabir za proizvode u kamenu ili prahu pa ni ovaj put nije ništa drukčije. Nemam ništa protiv sintetičkih dlaka (za suhe proizvode) dok god imitiraju izgled prirodnih jer jednostavno bolje pokupe i bolje drže proizvod na dlakama.


 Louise Young 38A, Zoeva 231, Zoeva 230, Sigma E25 review recenzija
Louise Young 38A, Zoeva 231, Zoeva 230, Sigma E25

zoeva 231 luxe petit crease review recenzija

231 Luxe Petit Crease - ovaj je kist zapravo veća verzija prethodnog što naravno dovodi do nekih promjena u performansama. Iako su i dlake ovog kista prilično čvrsto zbijene za jedan duguljasti kist za oči, dužina tih dlaka ipak omogućava kreiranje mekših linija i istodobno blago blendanje. Manja verzija zbog kratkoće svojih dlaka to jednostavno ne dopušta i linije koje kreirate njime su samim time dosta oštre i konkretne. Naravno, ako je baš to ono što želite onda znate koji je kist za vas :D Velika većina cura bi se ipak bolje snašla s 231 kistom, iako bi i on svejedno mogao biti prevelik zalogaj za one koje nemaju prakse s kreiranjem intenzivnije naglašenog pregiba. Njegova gustoća i nefleksibilnost dlaka nisu nešto što vam ide na ruku i ako nemate prakse, a želite uložiti u kist takvog tipa, predlažem da pogledate Louise Young asortiman ili pak još duguljastije kistove iz Zoeva asortimana :) Meni je pak koristan u nekim situacijama kad oči dodatno naglašavam dok mi neki put ipak bude pretjeran i preoštar nanos boje kojeg on ostavlja.

234 luxe smoky shader review recenzija

234 Luxe Smoky Shader - 234 bi za razliku od spomenuta dva bio kist kojeg svi oni koji šminkaju oči trebaju imati u kolekciji. Ne zato što je on tako poseban i radi čuda već baš suprotno, zato što je to onaj kist s kojim stavljate boju na pomični dio kapka. Čula sam već nekoliko puta od cura kako se ne moram puno baviti pomičnim dijelom kapka jer i tako imaju spuštene kapke pa se to i tako ne vidi. Nadam se da ste svjesne ne samo da trepćete već kapke otvarate i zatvarate na sve moguće načine kada se vidi puno više od onoga što vi mislite. Baš zato, ako već šminkate oči, nemojte nikako zanemarivati taj dio, a kistovi koji će vam najbolje poslužiti su upravo oni poput ovog. Plosnati, uglavnom nekog pravocrtnog oblika, s prirodnim dlakama ako su u pitanju suhi proizvodi. Oko tog dijela šminkanja uglavnom nema nekih problema jer se radi o jednostavnom stavljanju boje na kapak, a ovaj kist radi upravo to. Dlake su kao i kod prethodna dva fino zbijene pa dobro skuplja proizvod na sebe, a to je u principu i ono što želite.

Zoeva 237, Zoeva 234, Sigma E55 review recenzija comparisson
Zoeva 237, Zoeva 234, Sigma E55

zoeva 237 detail shader review recenzija

237 Detail Shader - kako bih pokrila što više varijacija i mogućih prohtjeva, u narudžbu sam ubacila i ovaj kist koji je zapravo manja verzija prethodnog. Sve što sam navela za njega vrijedi i za ovaj kist, osim što on zbog svoje veličine pokriva manju površinu pa je zgodniji za manje kapke ili ako pak radite nešto zahtjevno s više nijansi pa zahtjeva precizno nanošenje na točno određeni dio. Kao i prethodnik pogodan je za razmazivanje sjenila/olovke ili nanošenje sjenila ispod oka što je uostalom ono za što ga ja preferiram. Od 6 kistova za oči u ovoj recenziji, ovo je jedini koji je u potpunosti načinjen od prirodnih dlaka :)

zoeva 312 detail liner review recenzija

312 Detail Liner - ovo je pak kist za kojeg sam još pri sastavljanju narudžbe znala da neću puno koristiti, ali isto tako znam da mi je sto puta usfalio kist poput njega, a nikad ga nisam imala jer i nije prijeko potreban. Ako šminkate samo sebe i imate već uhodanu praksu i dobro se snalazite s tušem mislim da bez ovog kista svakako možete. Koristan je za sitne popravke ili detaljni rad, ali ga za stavljanje tuša od početka do kraja ne bih preporučila. Da je to možda prvi kist s kojim ste se susrele stvar bi vjerojatno bila lakša, u suprotnom se jako teško naviknuti na ovako mali kist. Mislim da za to na kraju krajeva nema ni potrebe jer postoje veći kistovi namijenjeni stavljanju tuša pa za mučenje nema potrebe :)

Essence Liner Brush, Zoeva 317, Zoeva 312 review recenzija comparisson
Essence Liner Brush, Zoeva 317, Zoeva 312

zoeva 317 wing liner review recenzija

317 Wing Liner - dok nisam počela pisati ovaj post nisam ni primijetila da imamo još jednu situaciju veće i manje verzije kista, a razlog tome je vjerojatno to što ovaj kist ne koristim za nanošenje tuša :) Ne znam radi li se o mojoj nesposobnosti, spuštenim kapcima koji mi otežavaju rad s njim ili čemu već, ali se jednostavno nismo našli. Vjerujem da je za neke deblje crte solidan, ali za ultra preciznu liniju ne bi bio moj izbor ni u ludilu. Ja ga zato koristim za popunjavanje obrva sjenilima što sasvim dobro obavlja, a potragu za savršenim kistom za tuš nastavljam. 

zoeva 101 luxe face definer review recenzija

101 Luxe Face Definer - za razliku od kistova za oči koji mi nisu toliko prirasli srcu jer jednostavno oči ne šminkam često, ove bebe koristim svaki put kada se šminkam. Ovaj kist koristim za nanošenje bronzera, ali isključivo onda kada želim postići što prirodniji i uvjerljiviji osunčani look za što su ovakvi oveći, mekani kistovi idealni jer boju rasprše na način da ni ne možete raspoznati da se ne radi o tragovima sunca već o dobrom starom bronzeru. Za takav su izgled vaš najbolji saveznik veći kistovi koji su usput nešto mekši pa boju lijepo rasprše po licu, uz male šanse da možete prepoznati gdje boja završava, gdje počinje i je li uopće nanesena. Osim za ono za što ga ja koristim, može vam poslužiti za nanošenje pudera u kamenu/prahu, rumenila ako nemate presitno ili usko lice poput mene, za konturiranje ili pak za blendanje svega do sad nanesenog na lice. Ako ga položite okomito na jagodice, pod 90 stupnjeva, kožu dodiruje zaista malom površinom pa konturiranje s njim i nije tako neprecizno kako se možda doima. Uz zadnji kist u postu, prilični je multipraktik :)

Zoeva 101, Zoeva 105, Real Techniques Contour Brush, Real Techniques Setting Brush review recenzija comparisson
Zoeva 101, Zoeva 105, Real Techniques Contour Brush, Real Techniques Setting Brush

zoeva 105 luxe highlight brush review recenzija

105 Luxe Highlight - iako ovaj kist samim svojim imenom asocira na highlightere i njihovo nanošenje, ja ga koristim upravo za ono suprotno - konturiranje. Iako nije podbacio ni u nanošenju highlightera, već imam nekoliko kistova koji dobro obavljaju tu funkciju dok mi je za konturiranje ovo prvi i jedini izbor od trenutka kad sam ga isprobala. Nije previše uzak i precizan niti je predebeo i nekonkretan, što opet ne bi bilo dobro za kreiranje savršeno konturiranih obraza. Također, u tome mu pomaže i duljina dlaka koja omogućava laganu aplikaciju za razliku od kratkih dlaka koje uglavnom ostavljaju jači nanos boje. Meni je možda najdraži kist u kolekciji iako nije multifunkcionalan ili koristan kao neki drugi :) 126 Luxe Cheek Finish brush review recenzija

 126 Luxe Cheek Finish brush review recenzija

126 Luxe Cheek Finish - zadnjeg među Zoeva kistovima koristim za nanošenje rumenila i čini mi se da je svojim oblikom najkorisniji upravo za to. Kako je spljošten s gornje i donje strane sigurno bi vam mogao poslužiti i za konturiranje/nanošenje highlightera ili pak za puder u kamenu, ali ne vidim zašto bi ga izabrale za bilo što od toga kada u ponudi imaju puno bolje kistove tih namjena :) Čini mi se da je veličinom prikladan i za nešto veće/šire lice, ali i za nešto uže poput mojeg za koje i dalje nije prevelik. Iako je jako mekan, kao i prethodna dva kista, čak i pečena rumenila poput Chanelovih sasvim dobro nanosi - potrebno je samo malo jače "zagrebati" po površini. Sa spomenuta dva kista dijeli i karakteristiku otpuštanja dlaka pri pranju kada uglavnom ostave za sobom dlaku dvije. Meni to ne smeta dok je god otpuštanje dlaka u normalnoj mjeri i ne događa se za vrijeme šminkanja dok su kistovi suhi. Moram napomenuti i da su ovaj i 105 kist napravljeni od kombinacije sintetičkih i prirodnih dlaka, dok je 101 u potpunosti načinjen od prirodnih. Isto tako moram napomenuti da mi to nije palo na pamet dok nisam pročitala na službenoj stranici jer se pod prstima i na licu sva tri osjećaju kao kistovi od prirodnih dlaka. Ako vam je pak zbog nekih drugih razloga bitno radi li se o prirodnim dlakama, onda vam je taj podatak možda i bitniji nego meni kojoj je samo bitno da na dodir jesu kao prirodni kistovi, neovisno jesu li prirodni ili pak samo dobra sintetička imitacija :)

Zoeva 101 kist brush, Zoeva 105 kist brush, Zoeva 126 kist brush, Zoeva 230 kist brush, Zoeva 231 kist brush, Zoeva 234 kist brush, Zoeva 237 kist brush, Zoeva 312 kist brush, Zoeva 317 kist brush review recenzija

Kako bih zaokružila cijelu ovu priču spomenut ću još nekoliko sitnica. Ako bih među ovim kistovima morala odabrati one koje morate imati (pod pretpostavkom da takve kistove već nemate :D), početnik ste i želite uložiti u primjerice 3 kista, za početak bi to bili 126 (iako je meni osobno 105 srcu draži, ovaj je svestraniji i može pokriti nanošenje pudera u kamenu, rumenila, bronzera, highlightera te konturiranje), 237 (za razliku od 234 kao veće verzije, on može pokriti i manje i veće kapke, dobar je i za nanošenje sjenila ispod oka i razne precizne poslove zbog svoje veličine koja svejedno nije premala) i eventualno 231 ako volite šminkati oči malo više od onog osnovnog. Naravno, ove preporuke vam možda ništa ne znače jer kistove tog tipa već imate u kolekciji pa ćete ju nadopuniti onim što vam fali, pa makar to bio i 317 kojeg ja osobno najmanje imam priliku koristiti :) Bitno je još napomenuti da je svih 9 kistova jednake kvalitete (također, nijedan kist nije imao neugdan miris) pa ćete zapravo odluku o kupnji donijeti u ovisnosti o njihovim funkcijama i tome što već posjedujete. Iako su kistovi za lice u početku otpuštali dlake pri pranju, jednu do dvije dlake im mogu oprostiti, pogotovo što se to više skoro i ne događa i po toj osobini nisu ništa lošiji od drugih kistova koji imaju bar dio prirodnih dlaka u sebi :) Za kraj ću vam samo predložiti, ako ih već ne mislite kupiti, da ove i druge Zoeva "bijele" kistove popipate ako budete u prilici - možda se ipak predomislite oko kupnje :D


Koji je od ovih kistova vaš favorit? Jeste li možda već kupile koji iz Zoevine ponude ili vas ne privlače? :)

22 komentara:

 1. Znači tako ću da ih kupim kada odem u Berlinna ljeto, to nije humano. JEDVA ČEKAM!!!! <3

  Ijao divota i slika, prevrezvija su!!! :D

  OdgovoriIzbriši
 2. Uh, ovo mi nije trebalo da pročitam :) Već imam Zoeva wish listu i dodajem joj 126, još samo da prežalim poštarinu (a verovatno i carinu) i biće moji ;)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ja imam još 2-3 kista na WL, al kad znam kako sam dobro prošla s tom prvom kupnjom nekako mi je teško sada dati za poštarinu, i to još na stranicama koje nikad nemaju popust s kojim nekako uvijek racunam, bar 10% :)

   Izbriši
 3. I ja sam nedavno "otkrila" Zoeva kistove za oči koje sam uredno dosad izbjegavala. :D Već dugo imam par komada za lice i s njima sam bila super zadovoljna, a sad sam otkrila ultimativnog favorita i za oči (228 luxe crease) i popeo mi se u sam vrh najdražih kistova za blendanje. :) Imam i par komada s tvoje liste, ali s njima se moram još malo igrati do konačnog dojma. :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. 228 mi je na listi! :D Na njega sam mislila kad sam rekla "ili pak još duguljastije kistove iz Zoeva asortimana", nadala sam se da će 231 biti poput njega pa nisam naručila oba, ali nema veze :) Sad ga još više želim ako ga ti voliš uz sve one svoje dobre kistove :D

   Izbriši
 4. Obožavam ZOEVA kistove <3 Želim si ovaj Luxe Cheek i veliki je super, ali mislim da mi nije potreban. Oni mali 152 Buff su mi skoro najdraži, obožavam ih.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ja sam za Luxe Cheek opako patila :D Ako misliš na 142 možda, jel ih za korektor koristiš ili su za još nešto dobri? :)

   Izbriši
 5. Nemam još ni jedan njihov kist, nažalost, no nadam se da će se to stanje uskoro promjeniti :D U svakom slučaju preedivni su i što više čitam o njima to mi se više sviđaju :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Također se nadam da će se to stanje uskoro promijeniti i da ćes i ti uživati u njima :D

   Izbriši
 6. Odličan,odličan post i divne fotografije !Dok nisam počela da čitam beauty blogove,živela sam u blaženom neznanju da ovakve lepote postoje :).Sada sam svoju kolekciju obogatila za desetak Blush četkica koje su se relativno skoro pojavile u Srbiji - odličnog su kvaliteta za male pare.Kupila sam i RT četku za puder,odlična je i ona.Zoeva četkice su mi tiha patnja ali prosto ne mogu da dam 20 $ za poštarinu sa njihovog sajta :(.Tako da ,zavidim :),u najpozitivnijem smislu te reči ...;)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala Vesna! :) Sve mi je jasno, i mene ta poštarina odbija. Ne mogu zamislit da tolike novce dam za slanje, pogotovo kad sam prvi put prošla tako dobro i relativno jeftino. Nadam se da će se uskoro pojaviti neka povoljna opcija :)

   Izbriši
 7. Cetke su odlicne, fotografije su super, bas se lepo i tacno vidi kako izgledaju. :)

  OdgovoriIzbriši
 8. Imam feeling da je danas Zoeva ono što je Sigma bila prije par godina. :D Možda se varam, ali eto dobila sam dojam da se o njima trenutno puno više piše, a ja nisam naišla na negativnu recenziju. Na listi su mi za kupovinu i definitivno prvo planiram uložiti novčeke u set kistova za oči, vjerojatno iz rose gold kolekcije, jer mi takvih baš nedostaje. Žao mi je što se nisam aktivirala na vrijeme i naručila dok su bili dostupni na Beauty Bayu, ali tko bi mogao pretpostaviti da će prestati slati u HR. :D Kakva diskriminacija kao da smo na kraju svijeta haha :D

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Eee to je odlična usporedba, u pravu si skroz :D Rose Gold kolekcija im je za na dupe past :P Ja sam prvo mislila da je to Zoevina politika kao što mnogo drugih brendova ne dopušta da ih se sa web shopova šalje u neke zemlje, ali zašto bi onda love-makeup to mogao, a Beautybay ne :) Bezobrazni su i to je to :D

   Izbriši
 9. Obožavam Zoevice, imam ih puno, a one koje nemam želim! :D Stvarno su jako kvalitetni i kod mene su odlično iskorišteni :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Odlični su baš i mislim da nitko ne može fulat s njima, osim ako izabere kist koji po funkciji ne odgovara onome što žele :)

   Izbriši
 10. Ja ih vec dugo gledam i otkrila sam malo povoljniju stranicu sa Zoeva kistovima http://www.maquillalia.com/
  Gledam rozi set cijelo vrijeme i mislil da cu ga narucit krajem mjeseca. Shipping se racuna ovisno o tezini, ali je svakako znatno manji od shippinga na https://www.zoeva-shop.de/
  Odlican post!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Jaooo, zakon! Nisam imala pojma za ovu stranicu :) Sad znam od kud ću naručivati idući put, osim ako se beautybay ne predomisli oko slanja u RH :)
   Hvala! :)

   Izbriši
 11. Prelepe su četkice, pomama koja vlada za njima je po svemu sudeći opravdana, jer i deluju divno, a i čitam samo pozitivna iskustva :)) Još se ustežem jer je poštarina problem, plus pdv i carina koju bi nam ovde odvalili :/

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Jao, kod vas je još gore jer vam mogu opalit i pdv i carinu :/ Sad mi se plaćanje samo poštarine ni ne čini tako groznim :D

   Izbriši